Фил Филипов е специалист в оздравяването на губещи предприятия. Последната му

...
 Фил Филипов е специалист в оздравяването на губещи предприятия. Последната му
Коментари Харесай

Ф. Филипов: Няма лоши работници, но има лоши управници

 Фил Филипов е експерт в оздравяването на губещи предприятия. Последната му облага е „ Atlas Cranes & Excavators “, само че триумфът му се простира надалеч оттатък нея, пресичайки границите на 15 страни. Една от тайните на триумфа му е във философията, че няма неприятни служащи, само че има неприятни управници. За методологията си той споделя в предаването „ Бизнес среща “ с водещ Таня Кръстева .
„ В 95% от случаите ръководството на дадена компания е неприятно. По тази причина постоянно стартирам от горната страна в мениджмънта, а не изпод при чиновниците. В 15 страни не съм видял неприятни служащи, а в 49 компании съм срещнал доста неприятни управници “, уточни той.

Но даже човек с голям опит зад тила си е в положение да прави неточности. В случая на Филипов грешките са били единствено две, като от всяка от тях той е направил своите заключения.

„ От 49 предприятия в 15 страни има само две компании, които не съумях да подвигна. В единия случай продуктът не беше добър, а в другия беше с артикул, който не харесвах и нямаше бъдеще “, показва той.

Доброто дружество се дефинира от положителния мениджмънт, счита още Филипов. Когато един началник е отворен и не стои единствено в офиса, отива рано на работа, слуша клиентите си, държи на обещанията си, на качеството на продукта и на дисциплината във компанията си, тогава той носи триумф на предприятието.

„ Обичайно ми лишава към 9 месеца, с цел да възстановя една компания. Това е времето, за което се ражда едно дете. Но има случаи, като при слоновете, в които ми лишава по 2 години за възобновяване “, споделя още Филипов.

Той дава и забавен съвет за българския бизнес, а точно да бъде по-точен, по-дисциплиниран и да държи на качеството си. Но какъв скъп съвет самият той е получавал в кариерата си?

„ Най-добрият съвет, който съм получавал, е да заобикалям банките. Те ти дават чадър, само че, когато завали, ти го вземат “, споделя експертът.

Очаквайте видео с повече от диалога.
По публикацията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР